De mindfulnesstrainer

Van oorsprong ben ik sociaal psycholoog, opgeleid aan de Vrije Universiteit. De afgelopen jaren heb ik als trainer, coach en organisatieadviseur gewerkt. In 2002 begon ik met meditatie en yoga. Ik volgde een meditatiecursus in Thailand en cursussen westerse meditatie en mindfulness yoga in Nederland. De afgelopen jaren beoefen ik de mindfulnessoefeningen en vipassanameditatie. Ik heb de 1,5 jarige opleiding tot mindfulnesstrainer bij het Instituut voor Mindfulness gevolgd. Daarnaast volg ik regelmatig retraites en cursussen om mijn opmerkzaamheid te verdiepen. In 2016 heb ik bijvoorbeeld de opleiding tot compassietrainer gevolgd.

Wat mij zo aanspreekt in Mindfulness (MBSR) is dat de oefeningen goed te integreren zijn in het dagelijks leven. Op elk moment van de dag kun je de inzichten en oefeningen toepassen. Het heeft mij handvatten gegeven om meer bij mezelf te blijven en me minder mee te laten nemen door afleiding en onrust om me heen. Ook heb ik meer mildheid naar mezelf en daardoor naar anderen ontwikkeld. Ik blijf het boeiend vinden om de oefeningen te doen. Elk moment is weer anders en nieuw. Ook nu ik moeder ben van twee prachtige dochters valt er weer van alles te ontdekken. Door de rust in mezelf heb ik meer volledige aandacht voor mijn omgeving.

Nienke is geregistreerd bij de beroepsvereniging VMBN en is categorie 1 lid.

nienke-heijbroekGun jezelf de tijd voor
rust en reflectie.